Oprette et on-demand dagligvaremarked i 2022? - SimTechnos
Tag kontakt -IN +919007068799 | USA +19144865492 | Whatsapp +917003713274
On-Demand Grocery Instacart Clone GoGrocery Script & Apps
Succeshistorier

Oprette et on-demand dagligvaremarked i 2022?

Hvordan opretter man et on-demand dagligvaremarked?

On-Demand dagligvarer, mens internettet er et godt udgangspunkt, har forståelsen af jordens virkelighed meget større vægt, når du går ind i on-demand-sfæren og udnytter den blomstrende on-demand-økonomi. Det on-demand økonomi er en delmængde af deleøkonomi eller en del af det såkaldte fænomen - Uberisering. Og som enhver virksomhed, når du starter en virksomhed, on-demand eller traditionel, skal du møde en masse mennesker. Det er bedre at lære af deres erfaringer end din egen. Og selvfølgelig starter ingen virksomhed uden ordentlig forskning.

Forskning

1. Konsultation

Du skal møde nærliggende dagligvarehandlere, grossister, logistikere, transportører, teknologianalytikere osv. Mange af dem kan blive dine forretningspartnere, efter at din virksomhed kører.

Find svar på alle dine spørgsmål om de operationer, der muliggør en on-demand-tjeneste. For eksempel kan dagligvareejere fortælle om efterspørgslen efter købmand i dit samfund.

En venlig logistiker eller transportør kan give dig et groft skøn over, hvor meget det koster at køre en flåde af leveringskøretøjer. Rådgivning handler om at lære ekspertens synspunkt. En teknologikonsulent vil for eksempel fortælle dig, hvilken teknologistabel der er involveret i at bygge en on-demand-tjeneste.

2. Lobbyisme

Du skal bygge repo med lokale folk med indflydelse: politikere, forretningsfolk, advokater, offentligt ansatte, bankfolk og retshåndhævere. Du kan ikke drive en virksomhed, hvis du ser bort fra dem. De påvirker også samfundet.

At deltage i en lokal kirke til sabbatsbøn, være hyppigere til fællesskabsfunktioner og gudstjenester, organisere fundraiser og afholde sociale sammenkomster hjælper helt sikkert med at opbygge en accept i samfundet.

Når først folk i dit lokalsamfund er begyndt at lægge mærke til det, og du er blevet en venlig figur, vil det være relativt nemt at handle med dem.

3. Konkurrenceanalyse

Husk, du er ikke den eneste on-demand købmandsforretning tjene samfundet. Der ville være snesevis af andre, lokale og internationale, spillere, der kæmpede om pladsen. Da de er i rummet i lang tid nu, er der meget, du kan lære af dem.

Selvfølgelig vil de ikke fortælle dig deres forretningshemmeligheder. Men du kan lave en SWOT-analyse af dine potentielle konkurrenter. Dette vil hjælpe dig med at definere dine unikke salgsargumenter (USP'er) og finde muligheder.

4. Omkostning

Efter at have mødt så mange eksperter på området, lært, hvad dine konkurrenter har gang i, opbygget en repo i samfundet og involveret teknologi, får du en nogenlunde idé om, hvor meget det vil koste. Dette bliver en tur opstrøms herfra.

Lokalt forsyning on-demand dagligvarer

1. Dagligvarebutikker

Du skal samarbejde med, afhængigt af efterspørgslen, mindst 5-6 købmandsforretninger i hver lokalitet, du vil tilbyde dine tjenester i. Det betyder, at du skal indgå en aftale med dem, hvor de accepterer at betale en kommission for hvert salg, de lavet på grund af dig. Aftaler kan være sværere at knække i starten, men efterhånden som du får et par partnere, vil flere handlende være villige til at slutte sig til dig.

Selvom du køber dagligvarer fra en hvilken som helst butik, partner eller ej, til standardpriser og leverer det til kunden over lidt levering og yderligere bekvemmelighedsgebyrer, vil jeg stadig foreslå at bringe så mange købmandshandlere over bord. Tovejsindtægter er at foretrække

2. Grossister

Mens lokale købmandsforretninger er den største kilde til forsyninger, er grossister velegnede til de mest efterspurgte varer, f.eks. sukker og basmatiris. At holde en flok venlige grossister hjælper således og trives ved hjælp af on-demand detailmobilitetsløsninger.

3. Pakhuse

Dagligvarepriser er underlagt markedsudsving, og som onlinesælger kan du tjene en anstændig fortjeneste ved at opbevare dem, når priserne er lave, og sælge dem, når de opstår.

For eksempel om vinteren er ris dyrere end om sommeren, og hvis du opbevarer det i overskud om sommeren og sælger overskudslagrene, når prisen vil stige om vinteren, kan du tjene meget, meget mere end købmændenes provision og leveringsomkostninger. du tjener. Lagerbygninger er nemme at vedligeholde lagerstyringssystemer.

4. Gårde

Folk genopbygger deres kornmagasiner en gang om året før vinterens begyndelse. Dette er tidspunktet, hvor efterspørgslen efter essentielle kornprodukter stiger eksponentielt. Der er to grunde til, at folk genopbygger lageret i løs vægt: det er en engangsbesvær og koster mindre. Detailhandlere giver typisk kraftigt rabat på deres produkt, når de købes i løs vægt.

De giver dig muligvis ikke den samme pris, og på det tidspunkt er det bedre at levere forsyningen fra en nærliggende gård til basisprisen.

Transport

1. Køretøjer

Du har brug for køretøjer til at sende produktet til kunderne. Her har du to muligheder: enten anskaffe køretøjer til at bygge din egen flåde eller leje et leveringsbureau. Jeg vil foreslå det senere

2. Chauffører

Du skal ansætte chauffører med erhvervslicens. Hvis du hyrede et bureau, vil de tage sig af køretøjer, chauffører og tilhørende regeringsregulering vedrørende leveringstjenester.

3. Licenser

Du skal have en licens fra den pågældende myndighed til at drive din logistik og drive en flåde af kommercielle leveringskøretøjer. Bed om hjælp fra en advokatven, du har fået i samfundet.

Operationer

1. Mobilapps

Som en on-demand-købmandstjeneste er mobilapps til kunder og chauffører et must. Du kan tage appen i brug ved hjælp af en teknologianalytiker, du har konsulteret før mobil app udviklingsfirma. Jeg anbefaler apps til Android og iOS til brugere og Android app til drivere.

Kunder til at bestille dagligvarer på appen. Chauffører til at opfylde deres ordre og levere den til kundernes lokation.

2. Dashboard

Dashboard er stedet, hvor du kan lære status for operationen med et øjeblik. Hvor mange direkte ordrer er der, hvor mange køretøjer servicerer ordren, og hvor mange står i tomgang osv.

3. Support

Du skal give support til dine forsyningspartnere, chauffører og brugere, hvis de nogensinde ender i et problem med appen, betalingerne eller leveringssystemet. Du tager deres klage og eskalerer den til de berørte afdelinger og giver dem en grov løsningstid. At inkludere supportmulighed i selve appen er en stor bekvemmelighed for kunderne.

4. Betaling

Jeg anbefaler en digital betalingsgateway ligesom Stripe. PayPal-integration er en ekstra bonus. Hvis du bor i et land, hvor kontantbetaling stadig hersker, skal du også tilføje muligheden "Kontant ved levering".

5. Sporing

I On-Demand dagligvaretjenester forventer kunder at spore deres ordre i realtid, og sporing af det køretøj, der bringer deres ordre, er derfor noget, de forventer. Sørg for, at alle dine køretøjer har indbygget GPS-enhed for at gøre det muligt med et flådesporingssystem.

6. Levering

Både chauffører og kunden skal bekræfte en levering. Ikke nogen af dem for at undgå konflikter og unødvendige billetter til supportskranken.

7. Feedback

On-Demand dagligvarer Kunder skal give feedback på deres tidligere ordrer, før de bestiller noget nyt. Jeg anbefaler et 1-5-stjernet ratingsystem med mulighed for at give en anmeldelse. Ligeledes kan chauffører også dele deres oplevelse med tjenesten.

Indholdsbeskyttelse af DMCA.com
da_DKDanish