Tag kontakt -IN +917003713274 | USA +19144865492 | Whatsapp os nu
OTT Video Plaform
Hurtige tips

Start din egen OTT-videoplatform i 2021

At lancere en OTT-videoplatform er ikke længere et spørgsmål om hvorfor, det er et spørgsmål om, hvordan man gør det korrekt. I denne artikel har jeg forklaret trinene til, hvordan man bygger en OTT-platform med nye teknologier. I 2015 erklærede Tim Cook, Apples CEO, at "fremtiden for tv er apps". Han henviste til en fremtid, hvor størstedelen af tv-seertallet vil blive streamet over-the-top (OTT) via online-apps.

I løbet af de sidste par år, efterhånden som flere og flere forbrugere foretrækker at streame on-demand-videoer, indser indholdsejere, at lanceringen af deres videostreamingtjeneste ikke er en god-at-have-tjeneste, men et must-have. Har du nogensinde undret dig over, hvordan OTT-tjenester leverer en fejlfri brugeroplevelse? Æren går til den skalerbare platform drevet af avancerede teknologier bag tjenesten.

Sådan starter du din OTT-videoplatform?

Med en OTT-platform kan du udnytte muligheder, der er uden for betalings-tv'ets rækkevidde. Det gør det muligt for indholdsskabere at nå deres publikum direkte. Ved at eje OTT video platform, ejer du ikke kun indholdet, men bestemmer også indtægtsmodellen. Fleksibiliteten til at tilpasse og brande indholdet på din OTT-tjeneste sikrer en bred distribution af indhold, samtidig med at indtjeningen maksimeres med tilpassede indtægtsgenereringsmodeller.

OTT Video Plaform
OTT Video Plaform

Komponenter, der kræves for at bygge din egen OTT-videoplatform

1. Hosting – Et make or break-spørgsmål

Mens du bygger din egen OTT-videoplatform, er der et valg mellem hosting på din egen server eller på en cloud-baseret server. Selvom begge kan sikres med den nyeste teknologi, tilbyder cloud-hosting den ekstra fordel ved skalerbarhed.

Ved at samarbejde med en white label-løsning kan du hoste videoer på den cloud-baserede server. En tilpasset videoaggregatorplatform giver skalerbarhed og udvidelig lagring uden at blive påvirket af forsinkelsesproblemer.

2. Flere CDN – Giv højkvalitets streaming rundt om i verden

At vælge den rigtige CDN-support afbalancerer brugerefterspørgslen fra et globalt publikum. CDN'er overvåger netværket for at måle båndbredde og latenstid og forhindre problemer, før de påvirker publikum. Ved at overføre data fra videoafspillere for at få konstant videokvalitetsdata, kan justeringer foretages på farten.

Et effektivt CDN reducerer trafikken i kernenetværket og øger den globale lave latency. Dette muliggør problemfri brugeroplevelse, da buffering kan fjerne forbrugere fra din OTT-platform.

3. Streamingprotokol – Lever en multikanals videostreamingoplevelse

For at streame indholdet over din platform er der flere streamingprotokoller til OTT-videolevering. HLS, en af de mest populære protokoller, fungerer på alle adaptive streamingteknologier ved at streame fra en almindelig webserver uden nogen speciel konfiguration. RTMP er en cross-platform protokol.

Det prioriterer vedvarende forbindelse og giver interaktion med lav latens ved at opdele information i mindre fragmenter defineret af interaktionen mellem brugere og serveren. En OTT-videoplatform, der integrerer HTTP- og RTMP-livestreaming-protokoller, leverer langt i at levere en engagerende seeroplevelse.

4. Transcoder – Kodning og afkodning af streams på OTT-platforme

Hver platform og enhed har forskellige krav til en videos format, størrelse og lyd. Omkodning i enkle ord betyder at konvertere dine OTT-videoer til flere formater, der er kompatible med en lang række enheder som web, mobil og tv. Det gør det muligt for multi-bitrate adaptive streams at automatisk justere kvaliteten.

Kodning og afkodning af dine OTT-videoer udvider platformens rækkevidde og leverer indholdet til dit ønskede publikum. En platform, der er i stand til flere filformater og adaptiv bitrate-levering, er afgørende for din OTT-udgivelse. At tilbyde kun ét videoformat er en forpasset mulighed. Lever en enkelt livestream til kodning til flere formater før levering for en seeroplevelse i høj kvalitet.

5. Support på tværs af platforme – Tag fremtidens TV ud over stuer

Stream på tværs af en række platforme med indbygget understøttelse af forskellige indtægtsgenereringsmodeller ved at udvikle en OTT-tjeneste, der er kompatibel på tværs af platforme. At tilbyde adgang til platformen som bærbare computere, smartphones, tablets, tilsluttede tv'er osv. hjælper med at starte og udføre afspilningen uanset tidspunkt eller enhed.Lancer en funktionsrig OTT-videostreaming-app med mulighed for tværplatforme for en hurtig og omkostningseffektiv måde at streame videoer på.

Fordelene ved at bygge en tilpasset OTT-streamingtjeneste

OTT gør det muligt for indholdsskabere at nå deres publikum direkte og engagere sig med seerne. Ved at skabe en ensartet brandoplevelse på tværs af OTT vil dit publikum finde brandet kendt og genkendeligt, når de ser dit indhold.

 •  Øg brandbevidstheden: Onlinevideoer er en gennemprøvet måde til positivt at forbedre brandbevidsthed, opfattelse og interesse. 71% af teenagere ser mere end tre timers video om dagen online ifølge en forskningsrapport. Det igangsætter en kæde af bevidsthed, forståelse og adfærd, der kan føre til en loyal kundebase.
 •  Skalerbarhed: Cloud-baserede løsninger hjælper virksomheder med at lancere OTT-virksomheder, der kan udvide omfanget af platformen og forbrugerengagementet for at forstørre virksomhedens omsætning. CDN'et, der er i stand til at opskalere med abonnentbehovet, hjælper med at organisere og forudse kravene til serverne.
 • Reducer omkostninger og tid: Sammenlignet med en SaaS-udbyder er det et meget mere omkostningseffektivt alternativ at bygge din egen OTT-videostreamingplatform. Selvom det kan være tidskrævende at bygge en platform fra bunden ved at købe og kombinere alle teknologierne, giver en SaaP-udbyder dig mulighed for at starte din egen platform på en brøkdel af tiden.

De rigtige værktøjer til at udvikle din egen OTT-videoplatform

Ifølge Digital TV Research forventes det globale OTT-marked at vokse til $159 milliarder i 2024. Ali Hussein, administrerende direktør for Eros Now, bemærkede, at mellem skabelse af indhold og markedsføring er teknologien drivkraften, der muliggør overlevelse af de stærkeste. Med brugeroplevelsen som omdrejningspunktet for OTT-udbydere, er teknologi det, der adskiller dig.

 • Push notifikation – Parse, PubNub
 • CDN (Content Delivery Network) – Amazon Cloudfront, Akamai, Limelight Networks
 • Indkodere – Elemental, Coconut, Wowza, Mediakind, Encodingdotcom
 • Chats – Mirrorfly, PubNub, ContusFly
 • Betalinger – CCAvenue, Paypal
 • Video-afspillere – SonaFlix, Bitmovin, JW Player
 • Caches – Redis
 • Analytics – Google Analytics, Hadoop, Hive, MixPanel, Mode, Parket, Pig, Presto, Spark
 • Anbefalet motor – TargetingMantra, Prediction IQ
 • Stå i kø - Kafka, Rabbit MQ, Amazon SQS
 • Socialt plugin – Meta, Delingsindstillinger
 • Overvågning – New Relic, Dats Dog, Nagios

Ting du skal overveje, før du går i gang med OTT-videoplatformen

1. Definer markedet

At sætte en base for et vellykket OTT-tilbud er en af de grundlæggende to-do-aktiviteter på din liste, før du starter dit OTT-marked. Identificer målgruppen, deres indholdspræference og den form, de foretrækker. Uanset om du allerede ejer en stor mængde indhold, eller du er nybegynder, er en omhyggelig undersøgelse for at analysere din målgruppe afgørende.

2. Indholdslicensering

Se de indsamlede oplysninger om din måldemografi ved at forstå markedet og vælg det rigtige indhold, som seerne vil værdsætte. Dette er en fantastisk kilde til at vide, hvilken blanding af lokalt og regionalt indhold, som din OTT-platform skal tilbyde, at få premium-indhold og imødekomme eksklusive rettigheder til indhold, der driver seernes engagement. Indholdslicenser bevarer din platforms unikke karakter og udvider din kundebase.

3. Indtægtsmodeller

En tilgang, der passer til alle, kan ikke fungere på OTT-videoplatforme. Indtægtsmodeller skal vælges, så de passer til indholdskrav og forretningsplan. Opbygning af en tilpasset platform giver dig fleksibiliteten til at vælge den rigtige indtægtsmodel for dig. Modeller som abonnementsbaserede, annoncebaserede, push-tv og pay-per-view kan integreres i platformen.

4. Video Marketing

At have dit videoindhold klar er kun en del af forretningen. En effektiv måde at samle dit indhold på og planlægge den rigtige måde at promovere det på er lige så vigtigt som at skabe indhold. Med integration af sociale medier høster push-meddelelser, anbefalingsmotorer og metadatastyring det maksimale engagement for dine videoer.

5. Udnyttelse af demografi

Med OTT-videoplatforme kan du levere over hele verden eller vælge at streame i specifikke geografiske områder. Analytiske rapporter, der kan tilpasses til relevante metrics, hjælper med at udnytte demografiske tendenser. Grafiske og billedlige repræsentationer af dine analysedata giver enkel og hurtig analyse, som kan bruges til at forbedre brugeroplevelsen.

SaaP eller SaaS? Hvad er bedre til at udvikle en OTT Video Streaming App?

Når du planlægger at starte en OTT-videotjeneste, vil dette være et spørgsmål, du skal besvare. SaaS er billigere med hensyn til omkostninger. Men en SaaP-løsning kan levere en skræddersyet brugergrænseflade og robuste salgbarhedsfunktioner. På et elementært niveau er disse funktioner, der favoriserer SaaP.

 • Tilpasning: Du kan oprette et særskilt produkt ved at vælge streamingafspiller, hostingserver, transkoder og kryptering. Understøttet af et dedikeret team af professionelle, kan du tilpasse videostreamingplatformen til dine behov.
 • Omkostningseffektiv: Med engangslicensgebyrer ejer og kontrollerer du platformen. Fra indholdsbiblioteket og indtægtsgenereringsmodeller til integrationen af sociale medier og geografiske begrænsninger er skræddersyet til dig. Vedligeholdelse og opdateringer understøttes af.
 • Monetiseringsmodeller: SaaP giver mulighed for flere kombinationer af muligheder for indtægtsgenerering, der integrerer tredjeparts annonceservere og betalingsvægge for at maksimere omsætningen. Udover abonnementsmodeller kan du inkludere reklameplaner, pay-per-view eller push-tv.
 • On-premise/On-Cloud-implementering: I modsætning til SaaS kan du vælge, hvor du vil hoste dit indhold. Det kan implementeres i skyen eller på en server i dine egne lokaler. Implementering på en sky er det foretrukne valg, da det giver bedre skalerbarhed og omfattende lagerplads.

I en længere tidsramme er SaaP en rentabel indtægtsmodel, da omkostningerne er begrænset til engangslicensgebyrer.

Lad os konkludere

Forbrugere foretrækker OTT frem for statisk betalings-tv for en mere engagerende og meningsfuld indholdsoplevelse. Mobil levering af OTT-video til brugere på farten vokser allerede eksponentielt. Der er allerede en række store navne på området: Amazon, Apple, Netflix, HBO. Men hvem kan nægte plads til innovation og udforskning? Transkodning, hosting og kryptering er søjlerne for at opbygge en effektiv OTT-workflow.

Ved at eje din platform kan indtægtsgenereringsmodeller planlægges til din virksomheds indtægtsstrategi. SonaFlix med sin omfattende erfaring inden for præbyggede mobile SDK'er og mikroservicearkitektur muliggør design og udvikling af mediestreamingsoftware til en række forskellige virksomheder. Med et dedikeret team af eksperter i streamingteknologi kan du lancere din OTT-videoplatform på kortest mulig tid og omkostningseffektivt.

Indholdsbeskyttelse af DMCA.com
da_DKDA